3 gode alternativer til Trivial Pursuit

jan 05, 14 3 gode alternativer til Trivial Pursuit

Vidste du at quizspillet Trivial Pursuit blev opfundet tilbage i 1970’erne og derfor snart kan fejre 40 års jubilæum? Nej, vel?
Hvad du til gengæld nok heller ikke ved er,  at der nu er sprøjtet så mange quizspil ud på markedet, at Trivial Pursuit vel efterhånden kan siges at have overlevet sig selv. Godt nok er det spil også kommet i mange andre varianter efterfølgende, men her får du tre gode bud på andre spændende quizspil til stuebordet (du kan i øvrigt købe dem allesammen hos hyggeonkel).

Timeout

Timeout er et fabelagtigt sjovt quizspil, der virkelig tog Danmark med storm i julen 2012. Det er stadig i bund og grund et quizspil, men her er tempoet bare skruet enormt meget i vejret. Hvis ham (eller hende) der får spørgsmålet ikke kan svare korrekt, så går spørgsmålet videre til næste spiller og næste spiller… Hele bordet rundt. Så i Timeout kan man ikke sidde og gemme sig.

Bezzerwizzer

Bezzerwizzer anses af mange som den største danske spilsucces i årevis. Ideen er her, at man i stedet for som i Trivial Pursuit at skulle slæbes igennem en række mere eller mindre umulige kategorier (nogle hader f.eks. Geografi, andre Historie), så kan man her vælge mellem dem, stjæle modstandernes kategorier og placere nogle hos dem, som man ikke tror de kan svare på.

De kan jo så gøre fuldstændig det samme ved dig. Alt i alt er der derfor masser af kamp i kampen, når man spiller Bezzerwizzer.

Logo

Hvad ville katte vælge? Og hvilke Cornflakes er Grrrrrreeeaaatttt? Vi bombarderes med reklamer hver eneste dag, men hvor meget hænger egentlig ved? Det kan du finde ud af med spillet Logo.
Her er det ikke Mount Everest højde der spørges til, men snarere indholdet i en dåse “Mountain Dew”. Et rigtigt, rigtigt sjovt quizspil, hvor folk, der ellers ikke bryder sig om paratviden-spil sagtens kan være med.

 

read more

Oplevelse til konfirmand

aug 17, 13 Oplevelse til konfirmand

Vores nabos datter, Johanne, blev konfirmeret i sidste måned, og selv om vi ikke har så voldsomt meget med vores naboer at gøre, var min kone og jeg alligevel med til hendes konfirmationsfest. Det skyldtes, at jeg var en hel del involveret i både forberedelserne og selve afviklingen af festen, som skulle vise sig at blive en stor oplevelse for Johanne.

Baggrunden er, at Johannes far og jeg for flere måneder siden mødtes ude på fortovet, hvor vi begge var i gang med at skovle den forgangne vinters sidste sne væk. Min nabo sukkede på et tidspunkt dybt og sagde, at det sørme er svært at finde på nogle ordentlige gaveideer til sådan en konfirmand. Bevares, sagde han, hun ønsker sig en iPad, og det skal hun også nok få, men det er da en smule kedeligt bare at give hende det, hun ønsker, for det er der jo ikke meget overraskelse i. Men jeg fandt et godt sted fyldt med gaveideer her.

Så var det, at jeg fortalte Johannes far, at når det først var i maj måned, hun skulle konfirmeres, kunne jeg da godt tilbyde at levere en lidt speciel oplevelse. Det er nemlig sådan, at jeg er en ganske erfaren ballonskipper, så jeg kunne da godt tage hende med op i min luftballon (jeg får mange kunder fra denne side) og så lande på den store græsmark lige bag ved hendes hjem. Vi kan jo gøre det lidt festligt, så hun på den måde ankommer til sin fest på den måde. I skal så bare sørge for, at gæsterne kommer udenfor og modtager hende på marken, foreslog jeg.

Min nabo blev vildt begejstret for den ide og spurgte lidt forsigtigt, hvad sådan en tur skulle koste. Og da han fik det svar, at det ikke skulle koste noget, blev han bestemt ikke mindre begejstret for tanken.

Jeg har flere gange gennem årene givet den slags oplevelsesgaver til familie og venner, og da jeg jo alligevel skal holde mine færdigheder som ballonskipper vedlige, tager jeg det også selv som en oplevelse. Jeg understregede overfor min nabo, at vi selvfølgelig er afhængige af vejret, men hvis det blot ville arte sig nogenlunde, ville det bare blive til en rutineflyvning.

Et par dage efter talte vi videre om planerne, og Johannes mor gav udtryk for en lille smule nervøsitet ved tanken om, at pigen skulle op at flyve i luftballon, men jeg kunne berolige hende med at fortælle, at det i virkeligheden er en meget sikkert transportform, når bare man tager højde for vejrforholdene.

Vi fik detaljerne på plads, og Johannes forældre overbeviste mig om, at konfirmanden bestemt ikke ville lade sig afskrække af sådan en tur, for hun er lidt af en vildbasse, der gerne kaster sig ud i forskellige mere eller mindre halsbrækkende oplevelser med eventyr i sig.

Og vi var heldige med rigtig godt flyvevejr på dagen for hendes konfirmation. Det blev en god oplevelse for Johanne, og det var dejligt at være med til at fejre hende ved den efterfølgende fest. Det var også dejligt at se, hvor meget hun nød at være i centrum på sin store dag. Og hun glemte helt sine tidligere tanker om at bruge penge på lingeri 🙂

read more

Tid til at slappe af

jun 05, 13 Tid til at slappe af

I dag er det grundlovsdag. Og mange mennesker har en fridag. Og selv om det for de flestes vedkommende kun drejer sig om, at de har denne ene ekstra fridag i ugen, så er der masser af spændende ting, som man kan tage sig til.

For en dels vedkommende vil det gode vejr nok inspirere til en tur i haven. Der er jo altid masser at se til i foråret og den tidlige sommer. Alt blomstrer og springer ud. Græsset gror. Og ja, det gør ukrudtet og andet skidtværk desværre også. Så er man haveejer, er der næsten stensikkert altid noget man kan få tiden til at gå med udendørs.

Og skulle det helt utrolige ske, at der både er styr på ukrudtet, hækken, græsplænen og alt det andet grønne, så kan man jo også tage sig en velfortjent slapper på terrassen. Det må da være vel undt, når nu alt havearbejdet er på plads. Der kan selvfølgelig også være dem, som har skudt genvej og hyret hjælp til havearbejdet. Men så har de jo nok ydet en indsats på anden vis. Så er det frem med hængekøjen, havestolen eller drømmesengen og nyde nogle velfortjente timer i det skønne vejr, inden det igen i morgen for manges vedkommende er tid til at komme ud af starthullerne og tage på arbejde igen.

Er det ikke lige en tur på langs på terrassen man trænger til. Men vil man hellere ud af døren og tage på en spændende tur ud i det danske land, er der også mange dejlige steder at vælge i mellem.

Holder du til i det nordjyske, kan det absolut anbefales med et besøg hos Nymarksminde dyrepark og foldbold golf i Vodskov, lidt nord for Aalborg. Her finder du en super dejlig afslappende stemning krydret med muligheden for nogle gode aktiviteter i skønne landlige omgivelser.

Nymarksminde har en masse børnevenlige dyr, en stor legeplads, hoppepude, borde og bænke og en dejlig fodbold golf bane med 18 huller af varierende sværhedsgrad. Så der er lagt op til en dag, hvor der både er rig mulighed for afslapning kombineret med sjov fysisk aktivitet for dem, som ikke kan sidde stille en hel dag.

En dejlig sommerdag hos Nymarksminde er en dag, som du kan leve længe på. Så får du virkelig ladet batterierne op, så du igen er klar til at tage fat, på hverdagens mange gøremål.

read more