Oplevelse til konfirmand

aug 17, 13 Oplevelse til konfirmand

Vores nabos datter, Johanne, blev konfirmeret i sidste måned, og selv om vi ikke har så voldsomt meget med vores naboer at gøre, var min kone og jeg alligevel med til hendes konfirmationsfest. Det skyldtes, at jeg var en hel del involveret i både forberedelserne og selve afviklingen af festen, som skulle vise sig at blive en stor oplevelse for Johanne.

Baggrunden er, at Johannes far og jeg for flere måneder siden mødtes ude på fortovet, hvor vi begge var i gang med at skovle den forgangne vinters sidste sne væk. Min nabo sukkede på et tidspunkt dybt og sagde, at det sørme er svært at finde på nogle ordentlige gaveideer til sådan en konfirmand. Bevares, sagde han, hun ønsker sig en iPad, og det skal hun også nok få, men det er da en smule kedeligt bare at give hende det, hun ønsker, for det er der jo ikke meget overraskelse i. Men jeg fandt et godt sted fyldt med gaveideer her.

Så var det, at jeg fortalte Johannes far, at når det først var i maj måned, hun skulle konfirmeres, kunne jeg da godt tilbyde at levere en lidt speciel oplevelse. Det er nemlig sådan, at jeg er en ganske erfaren ballonskipper, så jeg kunne da godt tage hende med op i min luftballon (jeg får mange kunder fra denne side) og så lande på den store græsmark lige bag ved hendes hjem. Vi kan jo gøre det lidt festligt, så hun på den måde ankommer til sin fest på den måde. I skal så bare sørge for, at gæsterne kommer udenfor og modtager hende på marken, foreslog jeg.

Min nabo blev vildt begejstret for den ide og spurgte lidt forsigtigt, hvad sådan en tur skulle koste. Og da han fik det svar, at det ikke skulle koste noget, blev han bestemt ikke mindre begejstret for tanken.

Jeg har flere gange gennem årene givet den slags oplevelsesgaver til familie og venner, og da jeg jo alligevel skal holde mine færdigheder som ballonskipper vedlige, tager jeg det også selv som en oplevelse. Jeg understregede overfor min nabo, at vi selvfølgelig er afhængige af vejret, men hvis det blot ville arte sig nogenlunde, ville det bare blive til en rutineflyvning.

Et par dage efter talte vi videre om planerne, og Johannes mor gav udtryk for en lille smule nervøsitet ved tanken om, at pigen skulle op at flyve i luftballon, men jeg kunne berolige hende med at fortælle, at det i virkeligheden er en meget sikkert transportform, når bare man tager højde for vejrforholdene.

Vi fik detaljerne på plads, og Johannes forældre overbeviste mig om, at konfirmanden bestemt ikke ville lade sig afskrække af sådan en tur, for hun er lidt af en vildbasse, der gerne kaster sig ud i forskellige mere eller mindre halsbrækkende oplevelser med eventyr i sig.

Og vi var heldige med rigtig godt flyvevejr på dagen for hendes konfirmation. Det blev en god oplevelse for Johanne, og det var dejligt at være med til at fejre hende ved den efterfølgende fest. Det var også dejligt at se, hvor meget hun nød at være i centrum på sin store dag. Og hun glemte helt sine tidligere tanker om at bruge penge på lingeri 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (2 votes cast)
Oplevelse til konfirmand, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *