En guide til videoovervågning

jul 03, 14 En guide til videoovervågning

Jeg har aldrig været den store elektroniknørd, og jeg har i det hele taget aldrig interesseret mig for den slags. Men jeg blev fluks kastet ud i den store elektronikverden, efter et indbrud i min private bolig. Tyveknægtene slap med en del af min families værdier – men gudskelov ikke uerstattelige affektionsværdier eller lignende. Forsikringen dækkede det hele, og det er som udgangspunkt fint nok. Alligevel føler man sig krænket efter et indbrud, og jeg var fast besluttet på, at jeg ikke ville lade det ske igen.

Men hvordan gør man så det, når man bor i Danmark? Jo, jeg besluttede mig for, at jeg ville investere i videoovervågning til min bolig. Jeg fik læst mig frem til fordelene ved videoovervågning, og jeg er overbevist om, at den præventive effekt er til at føle på. Derudover så er priserne på videoovervågning ikke særligt høje længere (se eventuelt priser på videoovervågning her). Armeret med godt mod og tørst efter viden, gik jeg i krig med at undersøge de forskellige egenskaber ved videoovervågning og overvågningskameraer, og dette indlæg er resultatet.

Det skal du vide

Det første man bør kigge efter, er overvågningskameraets billedkvalitet. Det er heldigvis ikke så kompliceret, da overvågningskameraet opløsning (andet ord for billedkvalitet) er udtrykt i x-antal TV-linjer. Som udgangspunkt kan du godt regne med, at et overvågningskamera med mange TV-linjer har en god billedkvalitet – og at overvågningskamera med færre TV-linjer har en dårligere billedkvalitet. Jeg fik læst mig frem til, at et overvågningskamera med 720 TV-linjer giver en super billedkvalitet til en god pris – så jeg valgte den løsning.

Dernæst så skal man jo også overveje, hvorvidt overvågningskameraet skal placeres inden- eller udendøre. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket jeg faktisk troede, at det var. Men ved nærmere eftertanke, så giver det vel lidt sig selv, at et udendørs overvågningskamera er bygget til at være modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Ligeledes kan et udendørs overvågningskamera optage i mørke, hvilket er ret essentielt for korrekt brug. Eftersom jeg skulle overvågning til min bolig valgte jeg den udendørs model, da jeg ikke får nytte af et indendørs overvågningskamera.

Slutteligt skulle jeg også orientere mig i hvilke kabler og alt det der, jeg havde behov for. Heldigvis slap jeg for den store research, da jeg fandt en netbutik, der tilbød samlede overvågningspakker. Det betød med andre ord, at jeg fik overvågningskameraer, kabler og det hele samlet i ét. Som en ekstra bonus, så fulgte der en optagerboks med overvågningsløsningen, hvilket er ret så smart. Alt materiale fra overvågningskameraerne samles på optagerboksen, så man ikke skal tænke på at skifte videobånd eller andet. Det havde jeg overhovedet ikke tænkt på selv, men det er jo ganske smart.

Det var min personlige guide til køb af videoovervågning og overvågningskamera. Har du kommentarer, tips eller gode råd – så skriv endelig et svar til indlægget. Jeg er som sagt ikke ekspert i videoovervågning, men jeg har da lært lidt af at skulle undersøge og købe det hele selv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
En guide til videoovervågning, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

1 Comment

  1. argghh.. det er til at blive helt harm over, når man hører om sådan nogle indbrud. En af mine kammeraters svigerforældre har lige været ude for det samme. Det er simpelthen bare så r*virriterende!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *