Trivsel. Hvad er det? Ja, der findes mange definitioner. En ordbog forklarer trivsel, som en persons følelsesmæssige tilstand. Begrebet bliver ofte brugt i forbindelse med arbejdsmiljø eller med skolens miljø.
Vi hører ofte om, at børn ikke trives i deres daglig dag. Vi hører også ofte om, at antallet af unge, der får stress, stiger. Vi hører faktisk sjældent om, at vi trives. Måske læser vi en enkelt artikel om, at den danske befolkning er meget lykkelig.
Hvorfor mistrives vi?
Spørgsmålet er, hvad er sandt? Hvornår trives vi ikke? Og hvad gør vi, hvis vi ikke trives, eller føler os stressede. Nogle kan finde på at få stressbehandling. De føler, at de ikke har overblik i deres hverdag. Manglende overblik kan føre til angst og panik, fordi man kommer til at gøre eller sige ting, som man enten ikke burde have gjort eller ikke mener. Men mange mennesker gør ikke noget som helst, når de ikke trives. De slår det hen som træthed, eller de lægger slet ikke mærke til, at de kunne have et bedre liv.
En stressbehandling forebygger også
Stressbehandling er ikke en dårlig idé at benytte sig af. Det er jo en behandling, som sigter på, at et menneske, der ikke har det godt (som ikke trives) skal få det godt. Derfor er det bedre at gå i stressbehandling end ikke at gøre det – også selvom mange måske vil synes, at det er spild af tid og penge. Det er det ikke. Stressbehandling kan nemlig virke forebyggende. Og den kan helt sikkert være med til at højne livskvaliteten.
Det betyder meget for os, at vores livskvalitet er god. Ikke kun i form af fysiske goder og gadgets. Også i den følelsesmæssige del af vores verden. Især den sidste sfære – den følelsesmæssige – kan stressbehandling sikre for os. Vi lærer nemlig, hvordan vi kan håndtere vores liv i pressede situationer, uden at det går ud over vores trivsel.
0 Replies to “Forebyggende stressbehandling”