Jeg elsker sorte fingre

Jeg elsker at komme ud i min have og få ”jord under neglene”. Og nu er vejret jo endelig blevet perfekt til at jeg kan komme ud og dyrke min altoverskyggende hobby.

Jeg vil ikke just sige, at jeg har grønne fingre. Jeg er ikke sådan en, som ved en hel masse om at passe haven, græsplænen, planterne osv. Men jeg kan godt li’ det. Jeg synes simpelthen, at det er dejligt afslappende at komme ud og rode i jorden. Så glemmer jeg for en stund alt om hverdagens stress og jag, mens jeg går og nusser om haven.

Og der er nok at tage sig til som haveejer. Vi har stort set altid haft problemer med mos i græsplænen. Så det er noget af det første jeg går i gang med hvert år, når havesæsonen starter. Jeg har fundet nogle gode råd mod mos her, som jeg følger nøje. Og det ser faktisk ud til, at give et ret godt resultat. I hvert fald har jeg noget mindre mos at kæmpe med i år, end jeg plejer at have.

Det er dejligt, når der er styr på græsplænen. Det er jo en stor del af haven og noget af det jeg virkelig sætter pris på, at der er orden i. Så kan jeg stille og roligt nyde timerne med at gå – eller rettere med at ligge på knæ – og luge ukrudt i blomsterbedene og få sat lidt skik på havens mange buske.

Men sidste år fik jeg mig alligevel en ekstra overraskelse omkring græsplænen. For ligesom jeg troede, at nu var den sag på plads, så blev vi invaderet af gåsebiller. Og jeg skal hilse og sige, at det er altså ikke særlig sjovt. Jeg havde fået fjernet den sædvanlige mængde mos og også fået sået noget nyt græs. Og så lige pludselig begyndte der er komme adskillige store visne pletter i græsplænen. Det var gåsebillelarverne, som simpelthen åd min fine græsplæne. Og så kan det ellers nok være, at jeg kom i sving med plænen igen. Jeg fulgte disse trin http://husoghavesiden.dk/gaasebiller-bekaempelse/, til at bekæmpe gåsebillerne. Og jeg tror, at det gik nogenlunde. Men helt pæn blev græsplænen aldrig igen sidste år. Så nu håber jeg ikke, at problemet gentager sig igen i år. For så får jeg rigeligt at se til.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/6 (1 vote cast)
Jeg elsker sorte fingre, 5.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

One Reply to “Jeg elsker sorte fingre”

  1. 1
    Jane

    Jeg er også en af dem som elsker haven. Det er min helt store passion. Haven og så netdating på 40plus.dk 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

+ Leave a Comment