Frederiksberg København

Vi har en tradition i vores familie. To gange om året tager vi til hovedstaden for at komme i Tivoli og Zoologisk Have. Da børnene var små, var det et kæmpe hit. Men nu hvor de er store, og selv har børn, er det ikke den store oplevelse for dem længere. Men min kone og jeg holder fast. Vi tager til København og besøger noget familie, vi har og benytter lejligheden til at komme i teatret eller i Tivoli eller Zoologisk Have. Det er en god tradition. Selvom vi er lidt forvirrede over alt det her med Metro og S-tog, så går det altid godt. Vi bor i Lyngby hos min bror. Han og hans kone har et dejligt hus, og vi har en hel afdeling af det for os selv. Når de kommer her på gården, får de også en længe for sig selv.


Jeg byggede en gammel stald om til gæstehus for nogle år siden, og det er virkeligt værdsat. Min bror og hans kone kommer tit, og deres børn har også været forbi, nogle gange.
Sidste gang vi var i København, var i slutningen af maj og begyndelsen af juni måned. Vi ville gerne se byen i sit sommertøj. Vi har hørt så meget om alle de oplevelser og festivaler, der sker, så det ville vi da gerne opleve også. Vi kom til noget, de kalder Destortion. Sådan en kæmpe byfest. Ikke noget særligt at råbe op om, synes jeg, men københavnerne er vist glade for det. Jeg synes, det var for meget rockmusik og larm. Men lad dem om det. Det er deres by. Ikke min.

Men jeg læste, at låsesmedene i København havde haft travlt under Destortion. Der var sket mange indbrud, og mange mennesker var blevet lukket ude fra deres boliger, fordi de havde glemt at tage deres nøgler med. Godt, jeg ikke er låsesmed i København, siger jeg bare. Men låsesmed på Frederiksberg, det ville jeg ikke have noget imod at være. Måske kunne man få en fribillet til Zoologisk Have. Selvom de har gode faciliteter for dyrene, så er der vel en lås her i ny og næ, som skal repareres. Girafferne bliver vel låst inde i deres bure, når det er for koldt. Det kunne egentlig være spændende at finde ud af, om Zoologisk Have har deres egen låsesmed. Der er rigtigt mange dyr, som bliver buret inde i løbet af vinteren eller sommeren. Hvad gør de egentlig, hvis ham der, hanelefanten går amok? Hvordan sikrer de, at han ikke gør skade på sig selv, eller andre elefanter i det nye elefanthus?

Nå, det er bare mine tanker. De har sikkert en eller anden specialist, som hjælper dem. Og så ved jeg, at de kan bedøve et dyr, som er stort og stærkt, hvis det går amok. Dyrlæger har de sikkert en hel hær af.
Og hvad med Tivoli? Jeg ved, de har vagter, men hvad nu, hvis en besøgende bliver låst inde i haven? Kan han eller hun så komme ud? Eller har de et overvågningssystem, der fortæller dem, at her eller der er der et menneske, som ikke burde være der?
Tænke, tænke, tænke og lege med tankerne!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

0 Replies to “Frederiksberg København”