Dit barn kan få lektiehjælp til svære fag

Mange børn synes, at det er kedeligt at lave lektier. Efter en lang skoledag er det ikke lektier, der står højest på deres liste over ting, som de gerne vil lave. Næsten uanset hvilken klasse dit barn går i, skal der laves lektier. Jo større barnet bliver, desto flere lektier kommer der typisk også.

Det er meget forskelligt, hvor nemt børn har ved at lære. Du kan dog altid søge lektiehjælp hvis du ikke har evnerne eller tiden til at hjælpe dit barn selv. Nogle gange skal ting forklares på en anden måde, og det er ikke altid nemt selv at kunne sætte sig ind i alle de ting, som er nødvendige.

Find en der kan hjælpe dit barn

Det er meget forskelligt, hvordan forældre finder lektiehjælp til deres børn. På nogle skoler er der indført lektiecafe efter skole således, at børn kan få hjælp af voksne. Det er også muligt at finde dygtige lektiehjælpere på internettet.

Der findes specifikke hjemmesider, hvor du kan komme i kontakt med folk, der tilbyder deres hjælp. Ofte er der et billede af personen samt en kort beskrivelse af hvilke fag vedkommende kan hjælpe med, hvornår vedkommende kan hjælpe, samt hvor meget erfaring personen har. Du kan altid skrive til en, der virker interessant.

Aftal et møde

Det er individuelt fra barn til barn hvor meget barnet har brug for hjælp. Hvis der er tale om enkelte fag, plejer det at være en gang om ugen. Det er vigtigt at dit barn og lektiehjælperen får hilst på hinanden inden der laves en fast aftale.

Der skal være kemi imellem barnet og lektiehjælperen, så der kan være en god kommunikation. Som forældre er det også rart at få set lektiehjælperen og få en fornemmelse af, om personen kan leve op til forventningerne. Hvis du har en god mavefornemmelse med det første møde, bør du lave en aftale med vedkommende med det samme. Der skal naturligvis aftales en fast timepris, samt hvor og hvornår der er brug for hjælp.

Her kommer du i kontakt med lektiehjælpere

Du kan nemt finde lektiehjælp på jobbi.dk, da mange unge mennesker opretter en profil og dermed er klar til at hjælpe børn med fag som dansk, engelsk, tysk og matematik. Unge mennesker, der er gode til bestemte fag, kan sagtens give deres viden videre til børn, der har brug for hjælp til at lære nogle bestemte ting.

Mange unge mennesker vil gerne have et fritidsjob, så de kan tjene nogle penge ved siden af deres skole. Lektiehjælper er et genialt job at have, da det som regel kun er et par gange om ugen.

En god lektiehjælper

Det er en god ide, at du giver din lektiehjælper en anmeldelse, når vedkommende har hjulpet dit barn med de fag, som der er behov for. På denne måde kan andre forældre se, om lektiehjælperen har været en stor hjælp eller ej. En god lektiehjælper skal kunne forklare ting på forskellige måder således, at barnet finder ud af hvordan tingene hænger sammen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

0 Replies to “Dit barn kan få lektiehjælp til svære fag”