Få styr på matematikken

De fleste børn har ét eller flere fag i skolen, som de har svært ved. Ofte er det tilstrækkeligt med forældrenes hjælp, men nogle gange skal der flere og andre midler i brug, før barnet får styr på faget og kan følge med i undervisningen. 

Det er ofte matematik, som er det store benspænd for mange børn. De mange tal, ligninger og diverse regneregler kan være svære at holde styr på. Men det er ikke en umulig opgave, at blive godt til matematik. Denne artikel vil give dig gode råd til, hvordan dit barn kan blive bedre til matematik.

Hvorfor er matematik svært?

Det er ikke kun børn, som kan finde udfordringer i matematikken – det er også voksne, som finder udfordringer i tallenes univers. Men hvorfor egentlig? Ifølge en artikel på videnskab.dk, er der en naturlig forklaring på hvorfor nogle mennesker er gode til matematik, mens andre er mindre gode. Mennesket har et område i hjernen kaldet Sulcus Interparietalis, som er aktivt når vi beskæftiger os med matematik. Det område kan man træne ved at lave matematik. Det vil sige: jo mere matematik dit barn øver, desto bedre kan det blive. 

Lektiehjælp

Som nævnt, er det også voksne som har svært ved matematikken. Det kan give udfordringer, når barnet kommer hjem med svære matematikopgaver, som skal laves derhjemme. Er du en af de forældre, som går helt i stå når der skal ganges og divideres, laves ligninger og udregnes procenter? Så frygt ej. Dit barn kan sagtens få hjælp til matematik, selvom du ikke er det store matematikgeni. For selvom der er mange, der finder udfordringer i matematikken, findes der også rigtig mange, som har trænet det matematiske område i hjernen. Og netop de matematikhajer står klar til at hjælpe dit barn med at blive bedre til matematik. På gotutor.dk bliver der sammensat et skræddersyet forløb, som passer på netop dit barn og dets færdigheder i matematik. 

Øvelse gør mester

Det er aldrig sjovt at lave noget, man ikke kan finde ud af. Ligesom dengang man skulle lære at cykle: der var både støttehjul, fald, hudafskrabninger og en frygt for at fejle. Men nu kan man med selvsikkerhed hoppe op på cyklen og tage afsted. Det er lidt det samme med matematikken – hvis man vil blive god, må man øve sig. Nogle har brug for “støttehjul” i form af lektiehjælp, indtil de en dag helt selv kan klare de matematiske problemer. Det handler bare om at slippe frygten for at fejle, og i stedet finde viljen til at kunne. Det er aldrig for sent, at blive god til matematik. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

0 Replies to “Få styr på matematikken”